Mi smo u LAG-u dobili priliku za rad – ugrabi je i TI!

Tko kaže da za zaposliti se treba imati 25 godina i isto toliko iskustva?

U LAG – u ADRION mladima smo dali priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo te ih potaknuli na razvoj njihovih vještina i sposbonosti.

Obzirom da su plaće djelatnika LAG – a kao i uredska oprema financirane sredstvima iz europskih fondova,  mladie visokoobrazovane osobe dobile su priliku susresti se i u praksi s riječima “Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije”.

Osim što se plaće djelatnika financiraju iz “Europskog fonda za ruralni razvoj” iz kojeg se i financira cjelokupni rad LAG – a kao i provedba strategije, LAG ADRION sredstvima Europskog socijalnog fonda financira plaće čak 3 djelatnika.

Zapošljavajući mlade bez radnog iskustva LAG ADRION je doprinio i njihovom ostanku na području LAG – a.

“…da nisam dobila posao u LAG – u, vjerovatno bih se vratila živjeti u Zagreb gdje sam studirala”; rekla nam je Ivana T.

Ivana je inaće zaposlena na projektu Zaželi posao na području grada Omiša na kojem je LAG ADRION jedan od partnera. Na ovom je projektu osim Ivane zaposleno još 30 žena te koordinatorica projekta. Također, na sličnom projektu kojeg provodi Općina Cista Provo, a kojem je doprinos dao i LAG ADRION zaposleno je 12 žena.

“..s obzirom da sam mama jako često nailazim na odbijanje, ali u LAG – u sam dobila priliku pokazati da se sve može kad se dobro organiziraš”; rekla nam je Ivana Š.

“…ovo mi je prvi posao nakon fakulteta, zaposliti se može i bez radnog iskustva”; rekao nam je Petar P.

Ivana i Petar zaposleni su na projektu Job clubs Adrion – Uđi i Ti u svijet rada! koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj ovog projekta je pomoću klubova za zapošljavanje pripremiti mlade za tržište rada te ih spojiti s potencijalnim poslodavcima te im pokazati i da se bez radnog iskustva i s roditeljskim obvezama može zaposliti.

Podsjetimo se, projektima na kojima je radio LAG – a ADRION u prošloj godini zaposleno je više od 80 osoba.

Javi nam se i učlani se i Ti u naš klub za zapošljavanje!

Kontaktiraj nas putem maila: klubzaposlise@lag-adrion.hr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top