Održana završna konferencija projekta “Job clubs Adrion – Uđi i Ti u svijet rada!”

25. veljače, 2020. u 13:00 sati u Zagvozdu, u Domu kulture, održana je završna konferencija projekta „Job clubs Adrion – Uđi i Ti u svijet rada!“.
Projekt je započeo 26. ožujka 2019. i nakon manje od 12 mjeseci ostvario vrhunske rezultate. U sklopu projekta uspostavljana su četiri Kluba za zapošljavanje u Omišu, Makarskoj, Imotskom i Vrgorcu pomoću kojih je 65 mladih nezaposlenih osoba pripremljeno za tržište rada. Na području 16 općina i 4 grada jugoistočnog dijela Splitsko – dalmatinske županije u projekt su se mogli uključiti nezaposleni mladi ljudi, a zahvaljujući projektu zaposlene su dvije osobe u svojstvu trenera koje su imale zadatak osposobiti mlade za tržište rada kroz različite radionice.
Lokalna akcijska grupa „ADRION“ ne provodi prvi ovakav projekt usmjeren na mlade s područja Splitsko – dalmatinske županije i sa svakim novim težimo da podignemo ljestvicu više i dosegnemo uvijek neke nove i bolje rezultate. Inovativni pristup projekta kojeg smo omogućili kroz “speed dating”, a koji je pružio mladima priliku za predstavljanje poslodavcima pokazao se vrlo uspješnim, kao i sastavljanje inicijalne liste sudionika i prije same provedbe radionica jer je do sada zaposleno 60 mladih ljudi.“ izjavila je Milena Šalinović trenerica projekta. Na radu projekta je zaposleno 5 mladih ljudi od kojih je troje dobilo priliku raditi na drugim projektima.

U Republici Hrvatskoj krajem 2016. godine bilo je 68.541 mladih nezaposlenih osoba što čini 28,9 % ukupne nezaposlenosti. Podatci su to Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Područje LAG-a “ADRION” koje se prostire na području jugoistočnog dijela Splitsko – dalmatinske županije broji 1741 mladih nezaposlenih osoba u istom razdoblju što je oko 28,09 % od ukupne nezaposlenosti na tom području.
„Ovaj projekt omogućio mi je ne samo da steknem nova iskustva, upoznam mlade ljude koji su u istoj ili sličnoj profesionalnoj situaciji poput mene već mi je pomogao da nadogradim vlastito samopouzdanje. Kada ste mladi, a bez pretjeranog radnog iskustva, svaki dan vaše nezaposlenosti utječe i na vaše samopouzdanje. Ovaj projekt dao nam je jednu novu perspektivu, a svakako i prilike.“ istaknula je Paula Mihaljević jedna od korisnica projekta.
Podsjetimo, Lokalna akcijska grupa “ADRION” udruga je građana, poduzetnika, gradova i opcina koja djeluje od 2012. godine. Glavno područje djelovanja obuhvaća 3 grada i 16 općina u Splitsko – dalmatinskoj županiji, a glavni cilj postojanja i djelovanja LAG-a “ADRION” je povezivanje i umrežavanje lokalne uprave, gospodarskih subjekata i organizacija civilnog društva. Od 2012. do 15. travnja 2019. LAG “ADRION” radi na 216 projekata ukupne vrijednosti 106 milijuna kuna.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Scroll to Top